Aktuális

Újra láthatók a csillagos égbolton a hulló Perseidák

Augusztus közepén kétségkívül a Perseidák meteorraja a leglátványosabb a csillagos égbolton. "Szent Lőrinc könnyeit" szerdán és csütörtökön éjfél környékén remélhetően újra megcsodálhatjuk.

A Perseidák meteorraj leggyakrabban augusztus 12–13-a környékén látható. A “Szent Lőrinc könnyeinek” is nevezett csillaghullás idén felhőtlen égbolt esetén újra különlegesen látványos lehet.

A hullócsillagokat éjféltől hajnalig lehet a leginkább kivenni, hiszen a fényszennyezés ebben az időszakban a legalacsonyabb. Szabad szemmel is láthatók, még csak távcsőre sincs szükség a meteorrajban való gyönyörködéshez. Érdemes már akár ma este kémlelni ez eget, de a legintenzívebb csillaghullás várhatóan a hét közepére esik.

Újra láthatók a csillagos égbolton hulló Perseidák

A Perseidák hullócsillagai nagyon fényesek, némelyikük túltesz a sarkcsillag fényén, ám a nagyvárosok közepén – a sok fény miatt – sajnos nem sokat látni a hullócsillagokból. Érdemes tehát a településektől távolabb eső természetben gyönyörködni a Perseidákban – írja a Kulturpart.

További csillag, égbolt témájú cikkek az NLCafén

Fotó: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top