Aktuális

70 éve volt Hirosima – mit tehet velünk egy atomrobbantás?

Eddig két ízben alkalmaztak nukleáris fegyvert a történelemben. De mi lenne, ha…? Írók víziói egy újabb lehetséges atomtámadásról és az utána kialakuló világról.

Az Amerikai Egyesült Államok légierejének B–29-ese, az Enola Gay, amelynek Paul W. Tibbets ezredes volt a parancsnoka. A gépet Tibbets anyjáról nevezték el…

70 éve volt Hirosima - mit tehet velünk egy atomrobbantás?

A repülőgépről ezt a megdöbbentően hatalmas bombatölcsért látták a katonák, akik nem voltak pontosan tisztában vele, mit is dobtak le.

70 éve volt Hirosima - mit tehet velünk egy atomrobbantás?

Az atomtámadás az utólagos becslések szerint 90–140 ezer ember életét követelte, 70 ezer ember azonnal meghalt, a többiek pedig később, a sugárzás okozta betegségek következtében vesztették életüket…

Lássuk a legújabb posztapokaliptikus regényeket, amelyek egy lehetséges atomháború következményeit írják le!

Cormac McCarthy: Az út

Apa és fia a pontosabban körül nem írt “vég” után együtt vág neki a hosszú útnak, hogy valahogy túléljék a túlélhetetlent. A Föld többé nem barátja az emberiségnek, a Nap nem látszik az égen, természeti katasztrófák és embertelen klíma nehezítik az előrejutást a kihalt Amerikában, ahol bárhonnan elállatiasult, emberevő katasztrófatúlélők vethetik magukat az apára és a fiúra. Van-e értelme tovább küzdeniük, valami jó után kutatniuk a romok között, vagy okosabban tennék, ha a puskájukban lévő utolsó két golyót maguk ellen fordítanák?

70 éve volt Hirosima - mit tehet velünk egy atomrobbantás?

Folytatás a Könyves csajszis blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top