Aktuális

Eltűnt egy indonéz utasszállító repülőgép

Semmi hír a gépről, amelynek fedélzetén 54 ember utazott, köztük 5 gyerek.

A légi irányítás elveszítette a kapcsolatot egy indonéz repülővel, amelyen 54 ember tartózkodik – jelentették be vasárnap az indonéz hatóságok. Egy belföldi járatról van szó, a Trigana Air Service légitársaság gépéről. Indonézia keleti részén, Pápua régió felett szakadt meg vele az összeköttetés. A gépen ötfős személyzet, valamint 49 utas tartózkodott, között öt gyerek van.

A Trigana Air Service légitársság 1991. óta működik és 21 desztinációja van Indonéziában Fotó: Jetphotos.net
A Trigana Air Service légitársság 1991 óta működik és 21 desztinációja van Indonéziában – fotó: Jetphotos.net

Légi baleset: rossz volt az időjárás

A két turbólégcsavaros légi jármű a tartományi főváros, Jayapura repülőteréről szállt fel, és úti célja a mintegy 50 percre lévő Oksibil városa volt. A légi irányítók nem sokkal a gép tervezett leszállása előtt veszítették el a kapcsolatot a pilótákkal. Az időjárási viszonyok Oksibil körzetében nagyon rosszak. Borult idő van, nagyon felhős az ég. A feltételek nem kedveznek a gép keresésének a hegyvidéki, sűrű erdőkkel borított területen – mondta az indonéz közlekedési minisztérium szóvivője.

Nem ez az első szerencsétlenség

Az indonéziai légi közlekedés biztonsági mutatói elég rosszak. A 250 milliós lakosú, mintegy 17 ezer szigetből álló ország Ázsia egyik leggyorsabban fejlődő légi közlekedési piaca, de az indonéz légitársaságok a gyors bővülés közepette csak nehezen tudnak elég pilótát, szerelőt és korszerű gépet biztosítani. Az elmúlt hónapok legsúlyosabb katasztrófája tavaly decemberben történt, mikor az AirAsia légitársaság egyik járata az indonéz Surabayából Szingapúrba tartva a Jávai-tengerbe zuhant 162 emberrel a fedélzetén.

Még több repülős cikk az NLC-n:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top