Aktuális

75 ezer gyermeke búcsúztatta Czeizel Endrét

Az Óbudai temetőben ma kísérték utolsó útjára dr. Czeizel Endre orvos-genetikust, akit hosszú, türelemmel viselt betegség után ért a halál.

Czeizel Endre 1959-től dolgozott az Országos Közegészségügyi Intézetben a Humángenetikai és Teratológiai Osztályon. Czeizel Endre emellett a János Kórházban 1973-ig mint a szülészeti osztály családtervezési tanácsadója, majd 1973-tól főorvosként dolgozott a humángenetikai és teratológiai laboratórium (1984-től osztály) élén. 

75ezer gyermeke búcsúztatta Czeizel Endrét

Lombikprogramja hetvenötezer gyermeknek adott életet

Czeizel Endre 1973 óta végzett genetikai tanácsadást, kidolgozta az úgynevezett magyar módszert, az 1980-as években pedig az optimális családtervezési modellt, majd szolgáltatást. A Czeizel-módszer keretében először a családtervezési alkalmasságot tisztázzák, második lépés a fogamzásra történő három hónapos felkészülés, harmadik lépésben pedig az optimalizált fogamzás után a korai terhesség fokozott védelme a cél.

Magyarországon több mint 75 ezer Czeizel-bébi született.

További írásaink Czeizel Endréről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top