Aktuális

A menekülteket a rendőrséggel együttműködve látják el Röszkén

A rendőrséggel szorosan együttműködve tudják hatékonyan segíteni a zöldhatáron keresztül naponta Röszkére érkező menekültek ellátását a karitatív szervezetek.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta, hogy a rendőrök türelemmel és példamutató fegyelemmel végzik munkájukat. A segélyszervezeteknek a naponta érkező több ezer menekült hatékony és gyors ellátásához együtt kell működniük a hatóságokkal. “A Karitász egészségügyi és szociális sátrat állított föl a gyűjtőpontnál, ahol orvosok és ápolók – egyszerre tíz-tizenkét ember – látják el a hozzájuk fordulókat. A menekültek jellemzően kisebb sérülések miatt kérnek segítséget, de előfordul láz, megfázás, a páciensek egy része pedig a magával hozott betegség és a rendszertelen gyógyszerszedés miatt szorul ellátásra. Pénteken pedig egy várandós asszonynál megindult a szülés, őt a mentőszolgálat a szegedi klinikára szállította” – közölte az igazgató.

A Magyarországra érkező menekültek ellátásában július eleje óta részt vevő Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs vezetője, Gáncs Kristóf elmondta, krízisközpontot hoztak létre Röszkén, ahol arab, pastu, dari és fárszi anyanyelvi tolmácsok segítségével információval látják el a menekülteket.

Olvass még több cikket menekült témában az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top