Aktuális

Adózás: alapból járna, mégis fizetünk érte!

Az állami bölcsibe is viszed az almát, pluszpénzt fizetsz a könnyebb gipszért, egy egyszerű esküvőn a zenei cd elindítása kilencezer forint. Fizeted az adót meg a tébét, aztán valahogy mégis fizetsz újra azokért a szolgáltatásokért, amelyekért egyszer már kiperkáltál egy csomó pénzt. A hvg.hu összeszedte azokat a pluszköltségeket, amelyektől duplán kitör a frász minden adófizetőt.

 A hvg.hu gyűjtötte itt össze az idegtépő pluszkiadásokat, hozzáírtunk párat – tényleg elképesztő.

  •  bölcsődék, óvodák a havi díjon kívül gyümölcsöt, folyékony szappant kérnek, plusz étkezési díjat, illetve önkéntes szülőket, akik kifestik a termeket, a játékokat az udvaron
  • nem újdonság az sem, hogy az állami iskolákban is gyűjtenek a szülőktől új padra, WC-papírra, bármire…
  • a hagyományos gipsz ingyen van (lásd tébé), viszont a könnyű műanyag a gyógyászatisegédeszköz-boltokban mérettől függően 1300-2300 forint, a kórházban fiókból a hvg.hu szerint több ezer forint
  • a rotavírus elleni oltás ára  42 ezer forint, ott további pár ezer forintot kell pluszban fizetni a megszúrásért. Kevesen tudják, hogy van, ahol ingyen is beadják az oltásokat.
  • a “fapados”, olcsó esküvőkön sem ússza meg az ifjú pár, hogy rendesen a zsebébe nyúljon: egy pohár pezsgő a házasságkötő teremben 700 és 900 forint között van, 9000 ezer forint, hogy lejátsszák a saját CD-nket, a gyertyagyújtás, homokszórás pedig további 10 ezer, persze attól függ, melyik önkormányzatnál házasodunk.

 +Plusz

  • a köztévén, ahol ugye az adófizetők pénzéből csinálják a szuper műsorokat, miért van kereskedelmi hosszúságú reklámblokk, (ugye, nem abból tartja fent magát az állami média, hanem az adófizetők pénzéből)
  • út- és súlyadó: sajnos a kátyúk nem tűnnek el attól, hogy befizetem az adókat
  • BKV/BKK: tízezer forint a havi bérlet a dolgozó embereknek, akik szinte sohasem lehetnek biztosak abban, hogy ha felszállnak a hármas metróra, nem gyullad-e ki, és egyáltalán…
Adózás: alapból járna, mégis fizetünk értük!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top