Aktuális

Menekültek: Illocska az új Röszke?

Csütörtök hajnalban megjelentek az első menekültek Baranya megyében is. Egyes hírek szerint horvát rendőrök kalauzolják őket.

A Baranya megyei Illocska falu hamarosan a Röszkééhez hasonló kétes hírnévre tehet szert. Délvidéki határaink lezárásával ugyanis Horvátország felé vette útját a Szerbia felől folyamatosan érkező menekülthullám, és mivel a szlovén hatóságok kijelentették, hogy szintén Schengen-tag országukon keresztül nem nyitnak számukra átkelési lehetőséget Ausztria felé, a menekültek most némi horvát kitérő után ismét Magyarországra próbálnak bejönni, egyelőre Kislippó, Sárok és a már említett Illocska térségében, Mohácstól délnyugatra.

Fotó: MTI/Lendvai Péter
Fotó: MTI/Lendvai Péter

Kiderült: a horvátok is jó idegenvezetők

Tehát most már nem Csongrád megyébe, hanem Baranyába jönnek át. A horvát rendőrség által elfogott menekülteket a szerb-horvát határról vonattal Pélmonostorra (Beli Manastir) szállítják, ahol egy laktanyában kapnak elhelyezést. Oda azonban nem mindenki érkezik meg, az Illocskán jelenleg tartózkodó afgánok elmondása szerint nekik a horvát rendőrök mutatták meg, merre érdemes átkelni Magyarországra. A magyar oldalon hatalmas a rendőri készültség. A beérkező migránsokat folyamatosan viszik el a rendőrök. A határ másik oldalán több mint kétezren várják az alkalmas pillanatot az átkelésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top