Aktuális

Feliratos pólója miatt zavarták haza az iskolából a leszbikus tinit

A leszbikus lány állítólag vétett az iskolai dress code ellen azzal, hogy az öltözködésével is kifejezte a szexuális orientációját.

Senki sem tudja, hogy leszbikus vagyok – ez a felirat szerepelt azon a pólón, melyben a 18 éves Brianna Popour a minap iskolába ment. A középiskola egyik alkalmazottja felszólította a lányt, hogy öltözzön át, mert a póló támadó és zavaró, ezzel pedig sérti az intézmény öltözködési szabályzatát. Brianna nem volt hajlandó átvenni a pólót, ezért hazazavarták az iskolából.

Feliratos pólója miatt zavarták haza az iskolából a leszbikus tinit

A lány két-három éve nyíltan vállalja, hogy leszbikus, és ezt az iskolában is tudják róla. Eddig szinte mindenkitől rengeteg támogatást kapott a gimnáziumban, kivéve attól a férfitól, aki ezúttal hazaküldte.

Miután az eset nyilvánosságra került, a média kérdőre vonta a középiskolát. Az intézmény válaszul egy közleményt juttatott el az egyik helyi hírcsatornának, melyben leszögezték, hogy az iskola dress code-ja tiltja a szemérmetlen, obszcén, profán, erkölcstelen, vulgáris, illetlen vagy sértő üzenetet közvetítő ruhadarabok viselését, illetve azokat, melyek alkoholra vagy drogokra utalnak.

Brianna édesanyja elmondta: a szóban forgó iskolai alkalmazott – akinek a nevét nem közölték – feltűnően ki nem állhatja, ha a diákok bármi olyasmit viselnek, mely a melegekre, leszbikusokra vagy biszexuálisokra utal.

Forrás: Yahoo

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top