Aktuális

Időjárás: ömleni fog ma az eső

Vasárnapra az időjárás hirtelen a nyárból őszbe vált. Egy frontrendszer helyeződik a térség fölé, amely vasárnap fokozatosan kelet felé mozdul el. Hatására csapadékos idő várható, és több fokkal mérséklődik a felmelegedés. A jelentős mennyiségű csapadék veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre és tíz megyére.

Vasárnap reggelig elsősorban a Dunántúlon, majd a délelőtti óráktól inkább a Dunától keletre alakulhat ki zivatar. Nagyméretű jégre, viharos szélre nem kell számítani. Ugyanakkor vasárnap a nap folyamán összességében, illetve rövid idő alatt is jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

Időjárás: ömleni fog ma az eső

Emiatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, és Tolna megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken 24 óra alatt – de intenzív záporokból, zivatarokból akár rövidebb idő alatt is – 25-30 millimétert meghaladó eső hullhat.

Időjárás: akár 26 fok is lehet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 12-19 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17-22 fok között valószínű, de a Tiszántúlon még 25-26 fokig melegedhet a levegő.

Tehát elő az esernyőkkel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top