Aktuális

Felfüggesztett börtönt kapott a tinit molesztáló kalauz

Elsőfokú ítélet született a kalauz ügyében, aki fiatal lányokat molesztált a füzesabonyi vonaton. Az ügy még nem zárult le.

A 48 éves T. Béla 2013. június 6-án a Szihalom és Füzesabony között közlekedő személyvonaton kalauzként dolgozott, amikor egy számára ismeretlen 14 éves lányt fogdosni kezdett, és a lába közé nyúlt. Ugyanezen a napon a lány visszafelé is ezen a vonalon utazott, a jegyvizsgáló pedig ismét molesztálta, ám ekkor a lánnyal utazó férfi elzavarta őt. Utóbb kiderült, hogy T. Béla másokat is hasonlóképpen molesztált, bár ő maga ezt tagadta.

 Amint arról a HEOL.hu beszámolt, a Füzesabonyi Járási Ügyészség bűnösnek mondta ki T. Bélát 18. életévét be nem töltött sértett sérelmére aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettében és két rendbeli tettleges becsületsértés vétségében. Mindezért a vádlottat két év börtönnel sújtotta, ám annak végrehajtását négy esztendei próbaidőre felfüggesztette. A döntéssel szemben az ügyész súlyosításért nyújtott be fellebbezést, kérve, hogy a vádlott végrehajtandó szabadságvesztés-büntetést kapjon, mellékbüntetésül pedig alkalmazzanak vele szemben foglalkozástól és közügyektől való eltiltást. A terhelt és védője elsődlegesen a szankció enyhítéséért fordult a bírósághoz jogorvoslati kérelemért, másodlagosan felmentésért. Az ítélet tehát nem jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top