Aktuális

Meghalt Telek Balázs

41 évesen korában meghalt Telek Balázs, az egyik legismertebb és legtehetségesebb magyar fotóművész. Telek Balázs még a nyáron lett súlyos beteg, majd a kórházban kialakult szövődmények miatt halt meg.

A balassagyarmati születésű Telek Balázs harmincévesen kapta meg a Balogh Rudolf-díjat, a fotósszakma legnagyobb elismerését.

Laza, jó humorú, nagyon jó előadó volt. Az anamorf kompozíciók voltak az erőssége, sokat kísérletezett, a legerősebb fotóit lyukkamerával (camera obscurával) készítette. Feleségével, Halász Gabival együtt vezették az Artbázis nevű helyet a főváros nyolcadik kerületében.

Meghalt Telek Balázs

Nagyon jó fotós volt, három gyereke maradt árván

Tanította is a fotózást: nyaranta a Cserhát falvaiban szervezte meg a Fotófalu nevű fotós táborokat, ahol Balázson kívül sok más fotóművész is megfordult, átadva tudását a fiataloknak – mondta el róla lapunknak Laczkó Péter vándorfényképész.

Azt kevesebben tudják, hogy Telek Balázs kiváló zenész is volt. Emlékezetesek voltak zongoraimprovizációi, emellett a fúvós hangszerekkel is jól bánt. Telek Balázst felesége, három gyermeke mellett most tisztelői is gyászolják.

Vidámabb cikkek fotó témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top