Aktuális

Hogyan bulizik egy brit hercegnő?

Miután 1945-ben a béke végigsöpör Európán, Erzsébet és Margit lehetőséget kap, hogy végre egy jót mulassanak. Majd elfelejtettük, ők ketten angol királyi vérek, ezért lesz ez A hercegnők éjszakája (12).

Hányszor láttuk már a vásznon, hogy az elkényeztetett hercegnők kiszabadulnak egy napra az elefántcsonttoronyból, elvegyülnek a nép egyszerű fiai között, és végre megízlelik a valódi életet és a boldogságot! Csakhogy ez eddig minden alkalommal valamely forgatókönyvíró leleménye volt – például A római vakációban Audrey Hepburnnel –, most viszont igaz történetről van szó. 1945. május 8-án a két hercegnő, Erzsébet (Sarah Gadon) és Margit (Bel Powley) édesanyjuk kifejezett tiltakozása ellenére inkognitóban kiruccant a városba, és az eset később mindenkinek izgatta a fantáziáját, mert nem tudták pontosan, mi történt – mi most kapunk egy különös verziót belőle.

Hogyan bulizik egy brit hercegnő?

Egész Nagy-Britannia, a királyi palotát is beleértve, bedeszkázva vészelte át a háborút. Az emberek fejadagon éltek, és a hercegnők ritkán léptek a nyilvánosság elé. Aztán a csapatok hazatértek, és hirtelen kitört a színek és fények kavalkádja, mi pedig a két teljesen különböző vérmérsékletű hercegnő, a könnyelmű Margit és a felelősségteljes Erzsébet nyomában loholva megismerhetjük az akkori Londont a Buckingham-palotától a főváros sötétebb zugain át a chelsea-i laktanyáig.  

Hogyan bulizik egy brit hercegnő?

A film egy elképzelt történet, melyet a valóság inspirált, másfelől pedig egy kalandfilmbe oltott romantikus vígjáték egy furcsa párról, hiszen Jack (Jack Reynor) egy munkásosztálybeli fiú, aki a légierőnél szolgál, Erzsébet viszont hercegnő. A sors sodorja őket egymás mellé puszta véletlenségből, és irányítja lépteiket ezen a képtelen éjszakán Londonban. Mindketten titkolnak valamit. A hercegnő nem akarja felfedni, kicsoda valójában, és Jacknek is van egy titka, amiről Erzsébet nem tud.

Ha mindig is érdekelt a brit királyi család, de sokkal inkább a könnyedebb és emberi oldaluk izgatott, és szereted a kosztümös filmeket, akkor A hercegnők éjszakája az ideális választás számodra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top