Aktuális

A menyasszony barátnője – mit tegyen és mit ne?

Készülsz az esküvődre, szervezel, mérlegelsz, próbálsz – és mikor már úgy tűnik, hogy klappolnak a dolgok, jön a legjobb barátnőd, és "csak kérdezi", hogy mit miért? Hogyan ismerd fel az esküvőd ellenségét?

Előrebocsátom, hogy az esküvőn a legeslegjobb barátnő, alias BFF nagyon sokszor hasznos és segítőkész. Olykor azonban a szorgalmas hülye csapdájába esik, néha pedig kifejezetten ráfeszül az esküvőre, és igencsak megnehezíti mindenkinek az életét.

Ruhapróba – a borzalom első felvonása

Férfiként inkább segítséget kértem ebben a kérdésben Landesz Katalin esküvőszervezőtől, hogy mi szokott történni az ijesztően sok ruha között a körúti szalonokban:
“A ruhapróbákon kerül elő gyakran az a probléma, hogy a menyasszony egy kiváló csajos programként szervezi meg ezeket, magával hozva legjobb barátnőit és akár az édesanyákat is. Én gyakran javaslom, hogy szívesen elkísérem a ruhapróbákra, mivel teljes pártatlansággal tudok véleményt alkotni arról, mi áll a legjobban, mi trendi manapság, és mi illik majd a közösen megálmodott miliőbe, esküvői stílusba.

Nekem legalább olyan fontos a menyasszony stílusos, elegáns, egyéniséghez illő outfitje, mint neki, hiszen az én munkámról, referenciámról van szó. Viszont az édesanyák esetén általában generációs és ízlésbeli különbségek lépnek fel, illetve jobb esetben teljesen mindegy számukra, hogy a lányuk-menyük mit vesz fel a Nagy Napon, hiszen mindenben, még a nappali csipkefüggönyében is gyönyörűnek látják. A barátnők ezzel szemben zömmel a saját ízlésüket szeretnék viszontlátni az arán, gyakran kíméletlen őszinteséggel mondanak véleményt, amit akár tudat alatt a féltékenység, irigység is vezérelhet.”

A folytatásért Ceremóniamester caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top