Aktuális

Négyszer annyit kapunk mosógépcserére

Az eredetileg kiírt ötszázmillióról kétmilliárd forintra emelte az illetékes minisztérium a mosógépcsere-program finanszírozásának keretösszegét.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tájékoztatása szerint így az Otthon melege program keretében 44 ezer család juthat újhoz régi mosógépe helyett, az eredetileg tervezett 12 ezer helyett. Mindenki megkaphatja tehát a támogatást, aki érvényes pályázatot nyújtott be.

A pályázatok értékelése folyamatos, a sikeres pályázók hamarosan kézhez kapják az energiatakarékos mosógépek megvásárlásához szükséges támogatói okiratokat.

Négyszer annyit kapunk mosógép cserére

Ezt a típust most nem támogatták

A vissza nem térítendő támogatás mértéke az új berendezés vételárának legfeljebb fele – a készülék energiahatékonysági kategóriájától függően –, legfeljebb 25-45 ezer forint lehet. A mosógépcserével legalább tízszázalékos energia- vagy évi húsz kilogramm szén-dioxid-megtakarítást kell elérni.

A nyertes pályázók évente akár tizenkétezer forintot is megtakaríthatnak víz- és áramszámlájuk összegéből a mosógépcserével, tartalmazza az NFM tájékoztatója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top