Aktuális

Menekültügy: továbbképzésre küldenék a tanárokat

Már az általános iskolás gyerekek körében is téma a menekültkérdés, ezért is lenne fontos, hogy a tanárok a megfelelő módon tudjanak hozzáállni.

Miklós László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke elmondta, hogy szerinte érthető a félelem, amit a legtöbben éreznek a menekültekkel kapcsolatban, hiszen keveset tudnak róluk, ezért lenne fontos, hogy már a gyerekek is választ kaphassanak a legfontosabb kérdésekre. Hogy ez pártatlanul történjen, a pedagógusoknak szükségük lenne továbbképzésre. A Történelemtanárok Országos Konferenciáján is előtérbe került ez a téma, kifejtették, hogy mennyire fontos lenne, hogy a történelemórákon több szó essen a kultúrák közti hasonlóságokról és különbségekről.

A köznevelési államtitkárság hangsúlyozta, hogy a kormány folyamatosan foglalkozik azokkal a területekkel, amelyeket érint a migráció, így az iskolák meg fogják kapni a kellő támogatást – tudósít az RTL Híradó.

Menekültügy: továbbképzésre küldenék a tanárokat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top