Aktuális

Nem ússzuk meg: jön az első hó

Akinek sikerült lassan hozzászoknia az ősz gondolatához, van egy rossz hírünk. Vasárnap este havazhat, szerencsére nem az ország egész területén.

Vasárnap késő estétől az Északi-középhegység legmagasabb részein az eső esetleg havas esőbe, havazásba válthat át – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország nagy részén a tartós eső veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést. Baranya, Somogy, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A fővárosra és Pest megyére, továbbá Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére első fokú figyelmeztetést adtak ki a nap folyamán várható jelentős mennyiségű csapadék miatt.

Nem ússzuk meg: jön az első hó

Vasárnap az Alföld északi részén és az Északi-középhegységben időnként viharossá fokozódik a szél, a legerősebb lökések meghaladhatják a 60 kilométer/órát. Az előrejelzés szerint vasárnap napközben 7–12 Celsius-fokig melegszik a levegő, késő este 5–10 fok valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top