Aktuális

Ennyi: az életünk számokban és forintban

A statisztika világnapja alkalmából a KSH összeírta egy átlagos magyar család napját számokban. Sok érdekes adat következik.

Magyarország népessége átlagosan 517 percet, tehát 8 órát és 37 percet tölt alvással. A nők átlagosan kicsit többet, 6 perccel többet alszanak, mint a férfiak, pontosan 519 percet. A fővárosiak viszont kevesebbet pihennek: 507 percet alszanak átlagosan.

Száz magyar családban átlagosan 107 gyermek él, akikkel naponta átlagosan 72 percet foglalkozik a gondviselője. A családok egyharmadában nincsen gyerek és az átlagos magyar családi asztalt 3,68 családtag üli körül.

Az életünk számokban és forintban

Életünk számokban: naponta 139 perc tévé és 20 perc olvasás

Honfitársaink közel hatvankét százaléka dolgozik, átlagosan 39,3 órát egy héten. Részmunkaidőben mindössze hat százalék dolgozik. A dolgozók több mint egyharmada naponta ingázik, jellemzően közösségi közlekedéssel. Autóból ezer magyarra 315 darab jut.

Az átlagkereset nettó 155 700 forint. Átlag Oszkár naponta 1800 forintot költ saját fenntartására, az összeg legnagyobb része lakhatásra és étkezésére megy el. Hetven százalékunk lakik két-három szobás lakásban, 20 százaléknak ennél több szobás ingatlana van. A fővárosban 64, vidéki városokban 76 a falvakban pedig 88 négyzetméter egy átlagos lakás. A háztartások hetvenhárom százalékában van internet, és a lakosság fele naponta használja is azt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top