Aktuális

Marion Cotillard élete legnehezebb szerepében

Az Oscar-díjas Marion Cotillard október 29-től látható a hazai mozikban a Macbeth-ben, ahol természetesen a címszereplő feleségét, Lady Macbeth-et alakítja.

A színésznő élete legmegterhelőbb szerepének tartja a filmet. “Megannyi nehéz filmben játszottam már drámai szerepet, azonban ez volt a legsötétebb közülük. Minden korábbi alakításomban volt valami reménysugár, itt azonban szó sincs ilyesmiről.” – nyilatkozta egy interjúban a színésznő. “Mindig eltávolodok saját magamtól, hogy átéljem a karaktert, de ezúttal féltem átadni magam a sötétségnek, és sosem tudtam, hogy Lady Macbeth-ként valóban kilépek-e magamból.”

Marion Cotillard élete legnehezebb szerepében

A forgatást tovább nehezítette az extrém időjárás: a filmet Skóciában forgatták 36 nap alatt, melyből 30 napon keresztül szabadtéren dolgoztak, szinte végig szakadó esőben. A fáradozásnak azonban meg lett az eredménye: a filmet kitörő lelkesedéssel fogadta a szakmai a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a különböző országokban pedig most kezdik el bemutatni – a hazai közönség az elsők között láthatja.

Shakespeare legsötétebb, legtragikusabb és legerőteljesebb drámája, a Macbeth a XI. századi Skóciában játszódik, főszereplői az elmúlt 400 év alatt a gátlástalan hatalomvágy szimbólumává váltak. Macbeth (az Oscar-jelölt Michael Fassbender) jóslatot kap, hogy ő lesz Cawdor thánja, majd Skócia uralkodója. Eleinte nem hisz a jóslatnak, de miután Duncan király előlépteti hősiességéért, ő ráérez a hatalom ízére. Macbethnek a király iránti hűségét végül legyőzi Lady Macbeth (Cotillard) unszolása, a férfi megöli a királyt és ő kerül a trónra. A véres tett persze továbbiakat von maga után, Macbeth és felesége pedig egyre mélyebbre merül a hatalom megtartásáért folytatott harcban.

A Macbeth  (16) október 29-től látható országosan a mozikban, szinkronizált és feliratos változatban egyaránt, ezzel jóval megelőzve az amerikai bemutatót – a tengerentúlon ugyanis a filmet forgalmazó The Weinstein Company annyira bízik a sikerben, hogy a premiert decemberre időzítette. Azaz akkorra, amikor az Oscar-szempontból legesélyesebbnek tartott filmeket vetítik a mozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top