Aktuális

160-nál is több országból érkeztek hallgatók Magyarországra

Még Iránból és Nigériából is jöttek tanulni hozzánk. Nagyon népszerű a fogorvosi képzés és az anglisztika szak.

Százhatvannál is több országból érkeztek hallgatók Magyarországra az idei tanévben írja a Magyar Nemzet. Az Oktatási Hivatal kimutatása szerint jelenleg 65 hazai felsőoktatási intézményben tanulnak külföldiek, akik a környező országok közül Németországból, Szlovákiából, Romániából és Szerbiából, a távolabbi országok közül Iránból és Nigériából érkeztek Magyarországra.

Az állatorvosi képzést is sokan választják

Az idei tanévben a külföldiek közül legtöbben, 6797-en az általános orvosi szakon tanulnak. Népszerű a fogorvosi képzés, amelyen 1291-en folytatnak tanulmányokat, míg a gyógyszerészeti és az állatorvosi képzést több mint ezer külföldi választotta, de népszerű az ELTE anglisztika alapszaka is. Jó a nemzetközi elismertsége a Semmelweis Egyetem gyógytornászképzésnek, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem kertészmérnöki szakának. A nem állami fenntartású intézmények közül a Közép-Európai Egyetem és a Budapesti Metropolitan Főiskola vonzza leginkább a külföldieket.

160-nál is több országból érkeztek hallgatók Magyarországra

Idén ősszel 23 586 külföldi állampolgárságú hallgatót regisztrált a hivatal, tavaly 22 504, míg 2013-ban 22 496 ilyen jelentkezőt vettek fel a magyar egyetemek és főiskolák.

Olvass még a magyarországi egyetemekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top