Aktuális

Megszökött farkas: lelőtték az állatot

Bár altatólövedék is volt a pécsi állatkert igazgatójánál, ő inkább éles lőszerrel lőtte ki a megszökött farkast.

Kilőtték a pécsi állatkertből megszökött farkast vasárnap délután – értesült a bama.hu. Szatyor Miklós, a farkasnak korábban otthont adó pécsi állatkert igazgatója a lapnak elmondta, hogy ő lőtte ki éles lőszerrel a szökött állatot.

Altatólövedék helyett éles lőszer

Állítása szerint gyorsan kellett dönteni, hogy éles lőszerrel vagy altatólövedékkel lőjenek. Az állat 60-70 méterre volt tőlük. Elmondása szerint altatólövedék is volt náluk, de annak a hatótávolsága nem éri el ezt. Nem kockáztattak, hogy egy sikertelen lövéstől megijedve szem elől tévesszék az állatot.

Turisták látták meg

Járókelők a Tubesnél vették észre az állatot, értesítették a rendőrséget, az azonnal riasztotta az állatkert illetékeseit – írja a bama.hu. A farkas meglett, fenyegetően lépett fel; ezért és a sötétedés miatt Szatyor Miklós éles lőszerrel lőtte ki. Mint a Dunántúli Napló munkatársának elmondta, nagyon sajnálja az esetet.

Ezért állt le a kutatás

A pécsi állatkert vezetője vasárnap azt mondta az MTI-nek, hogy nem keresik tovább a farkast, mert az állat megtalálására és befogására szombat délelőttől vasárnap reggelig tartó erőfeszítések eredménytelenek voltak, s mivel nem tudják, hogy a ragadozó hol lehet, nem látják értelmét a kutatás folytatásának.

Szökött farkasra figyelmeztető felirat a pécsi parkerdőben
Szökött farkasra figyelmeztető felirat a pécsi parkerdőben – MTI Fotó: Sóki Tamás

Átugrotta a 3 méteres kerítést

A farkas szombaton délelőtt tíz óra körül szökött meg a kifutóját villanypásztorral is határoló két és fél méter magas kerítésen át, amikor egy gondozó az itatókat töltötte fel. Az állat pénteken két fajtársával együtt érkezett Olaszországból, eddig is állatkertben élt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top