Aktuális

A Facebookon kér segítséget a kilakoltatás előtt álló művész

A képei kiárusításával próbált pénzt szerezni a bajba jutott, kilakoltatás előtt álló grafikus, Vásárhelyi Antal.

Vásárhelyi Antal harminchat éve él a Ferencvárosban, tizennégy évvel ezelőtt Ferencvárosért emlékérmet kapott, ám úgy tűnik, november 4-én el kell búcsúznia az önkormányzati lakástól és a 9. kerülettől is. Fogalma sincs, hová mehetne.

A bérleti díjak fizetésével évek óta gondjai voltak, idén májusra két és fél millió forintos tartozást halmozott fel. Elmondása szerint az önkormányzattól azt az ígéretet kapta, hogy nem lakoltatják ki, amennyiben a számlák terén jelentékeny befizetési szándékot mutat, de hiába fizetett ki 1213765 forintot az adóssága csökkentésére, szerdán mégis kilakoltatják.

Végső elkeseredésében úgy döntött, megpróbálja kiárusítani a képeit.

“Kedves Ismerőseim, Barátaim, Jótevőim! A kilakoltatásom kényszerintézkedése ellen egyetlen lehetőségem maradt, a tartozási összegem hétfői befizetése. Az elkövetkező 3 napban (péntek, szombat, vasárnap) egy sajátos formájú kiárusítást szervezek. A munkáimból és gyűjteményemből 20 ezer forint ellenében választhattok egy nagyobb méretű (50x35cm) képet, a kisebbeket egyéni felajánlások mentén adom. Száz alkotás elég lehet a megmeneküléshez és bízom benne, hogy vagytok ennyien” – írta Vásárhelyi Antal a Facebook-oldalán. Arról még nincs hír, hogy az akció mennyire volt sikeres.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top