Aktuális

Egy utcányi ember él bűzben, patkányok között a szomszéd miatt Mezőtúron

Orrfacsaró bűz és az utcára csordogáló trágyalé jelzi, hogy az egyik házban jó néhány állatot tartanak. A ház lakói teljesen igénytelenek, a szomszédok pedig hiába próbálnak, nem tehetnek semmit...

A mezőtúri utca lakói szép szóval már próbálták rávenni a ház tulaját, hogy változtasson a körülményeken, de nem történt semmi, ezért a hivatalos szervekhez fordultak.

“Ezt az utcát régen nagyon szépen karban tartottuk. Az utóbbi években azonban egyre elhanyagoltabbá válik. Az még elfogadható lenne, hogy állatokat tartanak a szomszédok, de nem mindegy, milyen körülmények között. Az utcára folyik a trágyalé… No és a patkányok! Ezek a fertőzést terjesztő rágcsálók mostanra ellepték az egész utcát” – mondja az utca egyik lakója, Pályi Sándor, aki közvetlenül érintett, hiszen ő lakik legközelebb a szóban forgó portához.

Egy utcányi ember él bűzben, patkányok között a szomszéd miatt Mezőtúron

A lakók a járási hivatalhoz fordultak. A bejelentés kivizsgálása során a hivatal munkatársai megállapították, hogy a panaszolt ingatlanon mintegy másfél köbméternyi trágya látható, valamint széna szétszórtan. Egészségügyi szempontból káros rovarok és rágcsálók elszaporodása az ellenőrzés időpontjában nem volt észlelhető. Ezt követően végzésben hívták fel az ingatlan tulajdonosának figyelmét az állapot felszámolására. A végzésben előírt kötelezettségek teljesülésének ellenőrzésére október 27-én került sor. Az ellenőrzés időpontjában azonban a tulajdonos nem volt jelen. Az ingatlanra a tulajdonos hozzátartozója nem engedte be a Mezőtúri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának közegészségügyi felügyelőit. Emiatt csak az utcáról tudták megtekinteni az ingatlant, de így is megállapítható volt, hogy a trágyát nem szállították el. A tulajdonost, távolléte miatt, következő lépésként hivatalosan értesítik az ismételt helyszíni szemle időpontjáról, figyelmeztetve arra, hogy a szemle megtartásának akadályoztatása esetén eljárási bírság szabható ki ellene – írja a szoljon.hu.

Hogy mi lesz ezután? Amennyiben az ügyben további intézkedés lesz szükséges, úgy a fokozatosság elvét követve határozatban rendelik el a trágya megfelelő kezelését, elszállítását, egyben tájékoztatják a ház tulaját kötelezettségszegésének lehetséges következményeire.“Az ügy hatóságunknál még folyamatban van, jogszabályok által meghatározott jogkörünkben eljárva további intézkedéseket teszünk a probléma megoldása érdekében” – tudta meg a lap a hivataltól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top