Aktuális

Kirúgták a pogácsába köpő diákot

Lezárult a Kürt gimnázium belső vizsgálata, a menekülteknek készülő, néhány diák által megköpködött pogácsák ügyében.

Mint már mi is írtunk róla a Kürt gimnázium az intézmény születésnapja alkalmából rekordkísérletbe kezdett szeptemberben, a cél az volt, hogy ők készítsék a legtöbb 5 perc alatt kiszaggatott pogácsát, mindezt pedig egy jótékonysági akcióval kötötték össze, ugyanis az elkészült pogácsákat a menekülteknek szánták. Igen ám, de a diákok közül néhányan megköpködték a pogácsákat, és valami ismeretlen eredetű folyadékot öntöttek a tésztába, az esetről videó is készült, ami rövid időre felkerült az egyik videómegosztó portálra, ahonnan aztán hamarosan törölték.

Fejlemény az összeköpködött pogácsák ügyében

A szeptember elején történt esettel kapcsolatban az alapítványi iskola azonnal belső vizsgálatot indított. Molnár Lajos, az iskola igazgatója a diákok védelmében nem akart részleteket elárulni, de azt elmondta, hogy az érintettek között van olyan diák, aki nem folytatja tanulmányait az intézményben. A Kürt egy saját alternatív tantervvel működő alapítványi gimnázium, ahol gyakori, hogy befogadják az olyan diákokat, akik máshonnan lemorzsolódnának, vagy problémákkal küzdenek. Az elmúlt három évben, mióta a jelenlegi igazgató az iskolánál van, a pogácsás az első olyan eset, hogy a hosszadalmas eljárás végén elment valaki az intézményből – tudta meg az index. “Mi mindenkivel tudunk együttműködni, megoldást találni, aki maga is akar. Ebben az esetben a hosszú, árnyalt pedagógiai folyamat során ez nem sikerült” – mondta Molnár Lajos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top