Aktuális

Budaörsön már biztosan lesz Göncz Árpád utca

Az országban először Budaörsön döntöttek úgy, hogy utcát neveznek el Göncz Árpád egykori köztársasági elnökről.

Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete 2015. november 4-én tartott ülésén elvi döntést hozott arról, hogy a Városháza melletti, a Bibó térre vezető utcát Göncz Árpád néhai köztársasági elnökről nevezik el – számolt be a Budaörsi Infó.

A döntést Wittinghoff Tamás polgármester kezdeményezte, az önkormányzati képviselők pedig 10 igennel, 3 tartózkodás és 1 ellenszavazat mellett megszavazták.

Budaörsön már biztosan lesz Göncz Árpád utca

Budapest szintén tervezi, hogy közterületet neveznek el Göncz Árpádról, ám a Fővárosi Közgyűlés a múlt héten nem szavazta meg Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció parlamenti és fővárosi képviselője javaslatát, hogy Göncz Árpádról nevezzék el a Nyugati teret.

Tarlós István akkor módosító javaslatot nyújtott be, ennek értelmében a főpolgármester előterjesztésére választják ki a végleges közterületet, melyet elneveznek majd Göncz Árpád volt köztársasági elnökről.

További cikkek Göncz Árpádról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top