Aktuális

Emma Watson hatására lett feminista Malala Juszafzai

Malala Juszafzai saját bevallása szerint azóta tartja magát feministának, mióta meghallgatta Emma Watsonnak az ENSZ-ben tartott beszédét.

Malala Juszafzai korábban úgy gondolta, hogy a feminista trükkös kifejezés, melyhez negatív jelentéstartalmak is társulnak, emiatt pedig hezitált, hogy feministának vallja-e magát vagy sem. Emma Watson tavaly őszi beszédének hatására azonban rájött, hogy nincs abban semmi negatív, ha feministának mondja magát.

Emma Watson hatására lett feminista Malala Júszafzai

Mint ismeretes, Emma Watson tavaly a az ENSZ jószolgálati nagyköveteként indította a HeForShe kampányt, amelynek célja, hogy a nemek közötti egyenlőségért folytatott küzdelembe a férfiakat is bevonja. Ideje végre megjegyezni, hogy a feminizmus nem egyenlő a férfigyűlölettel, és a nemek közötti egyenlőség nem csak a nőknek fontos – hangsúlyozta akkor a színésznő.

Feministának vallom magam és mindannyiunknak feministának kellene lennie, mert a feminizmus egy másik szó az egyenlőségre – fogalmazott Malala Juszafzai abban az interjúban, melyet éppen Emma Watson készített vele a róla szóló, He Named Me Malala című dokumentumfilm premierjén.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top