Aktuális

Bukaresti tűzvész: Magyarországra is szállítanak sérülteket

Orvosi szempontok alapján döntik el, hogy hány sérültet szállítanak Magyarországra, illetve Nagy-Britanniába.

Magyarországi és brit kórházakba szállítanak vasárnap a bukaresti tűzvész sérültjeiből – közölte a román védelmi minisztérium, amely repülőgépeket bocsátott rendelkezésre a szállításhoz. Magyarországra dél körül indul a repülőgép. A sérülteket a rohammentő szolgálat orvosai és a román hadsereg szakszemélyzete kíséri az úton. A Digi 24 hírtelevízió közlése szerint orvosi szempontok alapján döntik el, hogy hány sérültet szállítanak Magyarországra, illetve Nagy-Britanniába.

Bukaresti tűzvész: Magyarországra is szállítanak sérülteket

Fizetik a kezelést

Az éjszaka 44-re emelkedett a Colectiv klubban október 30-án egy koncerten kiütött tűz halálos áldozatainak száma; később 43 halálos áldozatról számoltak be vasárnap reggelig. A bukaresti kórházakban további 46 ember életéért küzdenek az orvosok, 16 sérültet pedig hollandiai, belgiumi és ausztriai kórházakban ápolnak.

Vasárnap Romániába érkezik egy francia, hétfőn pedig egy német orvoscsapat, hogy felmérjék egyes sérültek átvételének lehetőségét. A román kormány minden külföldi kórházakba küldött sérült kezelésének költségét, valamint egy-egy hozzátartozójuk külföldi szállásköltségét és ellátását fedezi, függetlenül attól, hogy milyen hosszú időszakról van szó.

Bukaresti tűzvész: Magyarországra is szállítanak sérülteket

Nem volt vészkijárat

A bukaresti Colectiv klubban október 30-án egy rockkoncerten használt tűzijáték pillanatok alatt lángra lobbantotta a terem gyúlékony anyagból készült hangszigetelését. A helyiségnek nem voltak vészkijáratai. A rendezvény több száz résztvevője közül sokan nem tudtak idejében kimenekülni az egyetlen használható kijáraton: 26-an a helyszínen meghaltak, több mint 150 ember pedig füstmérgezéssel és égési sérülésekkel került kórházba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top