Aktuális

Adventi nyitvatartás: itt lehet majd vasárnap is vásárolni

November 29-től négy héten át minden visszatér a normális kerékvágásba, vagyis ismét lehet shoppingolni vasárnaponként. A tömegnyomor várhatóan akkor sem enyhül, a hétvége mindkét napján elárasztják majd a vásárlók az üzleteket.

December 28-án várhatóan őrültekháza lesz az üzletekben

Magyarországon március 15 óta nem nyithatnak ki az üzletek vasárnaponként, de egész évben 5 vasárnapot kiválaszthatnak a multik, amikor ezt mégis megtehetik.

  • Az első adventi vasárnap november 29-re esik, a második december 6-ra, a harmadik pedig december 13-ra, aranyvasárnap idén december 20-án lesz- ezeken a napokon idén is nyitva lesznek az üzletek.
Adventi nyitvatartás - vasárnap is lehet majd vásárolni

Akik már ellőtték az ötödik patront

A Tesco a húsvét előtti vasárnapot választotta ötödik lehetőségnek, míg a Kika szeptember 13-án nyitott ki. Adventkor az Aldi üzletei november 22-én lesz nyitva, kivéve a balatoni üzleteit, ugyanekkor az Auchan  maglódi, szegedi és a budaörsi boltjaiban is lehet majd vásárolni.  A Tesco azt nyilatkozta az Origónak, hogy december 28-án a karácsonyi ünnepek és a vasárnapi boltzár miatt az adventi időszakban iszonyú tömeg lesz az üzletekben. Elképzelhető, hogy inkább december 27-én kellett volna egységesen nyitva tartaniuk a kereskedelmi láncoknak.

Lehet, hogy a Spar döntött a legbölcsebben?

December 27-én száznál több Sparban is lehet majd vásárolni, sőt a szolnoki Auchan is nyitva lesz. A Lidl üzletei év közben mindig máshol tartanak nyitva vasárnaponként, térségenként variálják:  a Balatonnál, Pécsett vagy Budapesten lehet náluk vásárolni, ők így használták ki az ötödik bónuszukat. A balatoni üzletek egyébként szívesebben választanának vasárnapokat a nyári szezonban, mint a karácsonyi időszakban, ott ugyanis rengeteg nyaraló kesereg a csukott boltok előtt az üdülési szezonban.

További cikkek hasonló témában itt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top