Aktuális

Stresszoldásra vágyott – bekamerázta a munkahelyi női mosdót

Munkahelyén a női mosdóba szerelt fel kamerát egy férfi, hogy a kolléganők intim pillanatait fürkéssze, és a felvételeket "stresszoldásra" használja. Eljárás indult ellene.

A 40 éves zalaegerszegi férfi gépkocsivezetőként dolgozott az egyik helybeli cégnél. A fokozott munkahelyi stressz miatt 2013-tól szorongásos, depressziós tünetekkel kezelték, idén év elején már több munkahelyi konfliktusa is volt.

A férfi a kamerát eredetileg azért vásárolta, mert úgy érezte, néhány munkatársa ártani akar neki, ezért elhatározta, kideríti, kik állnak a lejáratása mögött. Interneten rendelte a pendrive alakú mozgásérzékelős kamerát, amit március végén be is vitt a munkahelyére. Aztán jobb ötlete támadt, és inkább a női mosdóban szerelte fel a megfigyelőeszközt.

Elképzelése az volt, hogy a kolléganőit intim helyzetekben rögzítő felvételeket “stresszoldásra” használja majd fel. Az eszközt a női mosdódban a lámpa mellé szerelte, és sikerült is azzal három kolléganőjéről felvételeket készítenie. A negyedik nő azonban észrevette a kamerát, leszerelte és átadta munkahelyi vezetőnek.

A cég vezetése a  női mosdós megfigyelés után azonnali hatállyal megszüntette a férfi munkaviszonyát. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség pedig tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat ellen. A szakértői vélemény szerint a férfit pszichés állapota csak enyhe fokban korlátozta abban, hogy felismerje cselekménye következményeit – derül ki a zalai főügyészség közleményéből.

Kamerát szerelt fel a női mosdóban, hogy az intim felvételeket stresszoldásra használja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top