Aktuális

Visszavásárolná az egykori Várkert kaszinót az állam

Közel kétmilliárd forintot ajánlott az állam az Ybl Miklós tervezte neoreneszánsz palotáért. Az izraeli befektető azonban több mint négymilliárdot kér az elhagyatott épületért.

Visszavásárolná a magyar állam a budai Várkert-kioszkot, amely sokáig kaszinóként működött – írja a Magyar Idők. Az állam csaknem kétmilliárd forintot ajánlott a mintegy kétezer négyzetméteres telken álló, 856 négyzetméteres, Ybl Miklós tervezte neoreneszánsz palotáért, az izraeli tulajdonos azonban több mint négymilliárdot kér az ingatlanért.

A Várkert Bazárt idén áprilisban adták át - Fotó:
A Várkert Bazárt idén áprilisban adták át – Fotó: Ruff István / NLCafé

A Várkert Bazár üzemeltetőjét és a budavári önkormányzatot is aggasztja az épület gazdátlansága és elhanyagoltsága. Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója örülne, ha rendeződne az épület sorsa, és azt méltó módon használhatnák. Létrehozhatnának például éttermet, s így nem kellene a Várkert Bazár kiállítótermeit fogadások, kiállításmegnyitók esetén ilyen célra használni.

Elhanyagolt állapotban

A budavári önkormányzathoz is több panasz érkezett már az egykori kaszinó elhanyagoltsága miatt, tájékoztatásuk szerint ők is többször takarították már – a Várgondnoksághoz hasonlóan – a területet saját költségen. Az önkormányzatot nem kereste meg eladási szándékkal a tulajdonos, a lap információi szerint egy internetes hirdetőoldalon 4 milliárd 85 millióért kínálják az épületet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top