Aktuális

Elnézést kért a rendőrfőkapitány a bérlethamisítással vádolt doktornőtől

Múlt vasárnap az ellenőrök bérlethamisítással vádoltak meg egy fiatal doktornőt, akit aztán a rendőrök bevittek a kapitányságra és rabosítottak. Botrány lett az ügyből, mostanra azonban tisztázódni látszik.

A BRFK IX. kerületi Rendőrkapitánysága hamis magánokirat-felhasználás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást 2015. november 8-án. Az eljárás során egy budapesti nő gyanúsítottként került kihallgatásra. Az eljáró hatóság a nyomozás során szakértőt rendelt ki, és beszerezte a bérletet eladó cégtől a bérlet vásárlását igazoló számlát.

A  nyomozás során beszerzett bizonyítékok és az ugyanattól a szakértőtől származó, két, egymásnak ellentmondó vélemény alapján az eljárás a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. tv 190. § (1) bek. a) pontja alapján – bűncselekmény hiányában – megszüntetésre került, és a rendőrség intézkedett a hölgy adatainak törlésére a vonatkozó nyilvántartásokból – áll a rendőrség közleményében.

Mint ismeretes, a 3-as metró Kálvin téri állomásánál múlt vasárnap egy fiatal orvosnő bérletét több ellenőr is hamisnak ítélte meg. Az ellenőrök tájékoztatták az utast a problémáról, majd ismertették vele a pótdíjrendezési módokat. Bár az utas először átadta a személyazonosító igazolványát az utólagos fizetéshez szükséges adatfelvétel érdekében, végül mégis megtagadta a pótdíjazásról készített jegyzőkönyv aláírását. Ezután a helyszínre hívta az édesanyját, aki már rendőrökkel érkezett a helyszínre. A rendőrök az ügy valamennyi érintettjét a IX. kerületi Rendőrkapitányságra vitték. A doktornőt rabosították, majd 6 órán egy előállító zárkában tartották fogva. Bár jelezte, hogy bérletszelvényének eredetiségét áfás számlával is tudja bizonyítani, a rendőrök erre nem voltak kíváncsiak. A nőt végül éjjel 1 után engedték ki a rendőrségről.

A rendőrség friss közleményéből kiderül az is, hogy az eljárás megszüntetéséről szóló határozatot a IX. kerületi Rendőrkapitányság vezetője személyesen kézbesítette a doktornőnek és átadta neki  Budapest rendőrfőkapitányának levelét is, amelyben elnézést kért tőle a kellemetlenségekért.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője a történteket fegyelmi eljárás keretében vizsgáltatja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top