Aktuális

Nem akart muszlimokat fogadni a szépségszalonjában, letartóztatták

Hatalmas felháborodást váltott ki, amikor egy szépségszalon tulajdonosa a Facebookon közölte: nem hajlandó többé muszlim vendégeket fogadni.

A Blinks of Bicester nem fogad többé bejelentkezést iszlám vallásúaktól, függetlenül attól, hogy brit útlevelük van, vagy sem – ezt írta ki a szépségszalonja Facebook-oldalára egy April Major nevű angol nő. Sajnálom, de itt az ideje, hogy a hazámat tegyem az első helyre – egészítette ki pár perccel később a bejegyzést.

Nem akart muszlimokat fogadni a szépségszalonjában, letartóztatták

A poszt hatására özönleni kezdtek a felháborodott üzenetek, kommentek és a negatív értékelések a szépségszalon oldalára, melyek többsége elítélte, és rasszistának nevezte a tulajdonost.

A felzúdulásra reagálva Major egy újabb bejegyzést tett közzé, melyben kiállt a korábbi álláspontja mellett, és arra szólította fel azokat, akiknek további mondanivalójuk van a számára, hogy menjenek el hozzá és személyesen közöljék.

A rendőrség elfogadta az “invitálást”, kimentek, és letartóztatták a nőt, arra hivatkozva, hogy számos panasz érkezett ellene rasszista megnyilvánulásai miatt, és megsértette a büntető törvénykönyv faji gyűlöletkeltést tiltó paragrafusát.

Forrás: Jezebel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top