Aktuális

Hetek óta fagyoskodnak a lakók egy Bécsi úti házban

Több mint két hete fűtés, meleg víz és főzési lehetőség nélkül vannak a házban lakók. A fonódó villamos építése miatt kellett áthelyezni a gázvezetékeket, ekkor vették észre, hogy a cső szivárog, ki kell cserélni.

Több házban is elzárták a gázt és megkezdték a javításokat, azonban a Bécsi út 92-ben mára sem végeztek. A munkálatok végét november 23-ra ígérik, a meteorológia szerint addig komoly lehűlés és hó is várható. A házban lakó Szlovik Lajosné azt mondja, hogy ő vett egy villanyrezsót, azon melegíti a vizet a mosakodáshoz és azon főz. Szerencsére van villanyradiátora, így azzal fűt, megfagyni nem fog. A házból sokan elköltöztek a munkálatok idejére, mert nem tudtak fűteni, és a zaj is nagy, mert egész nap dolgoznak: így megy ez hetek óta.

Gáz van, mert nincs gáz – még mindig nincs fűtés a Bécsi út 92.-ben

Ezerrel pörög a villanyóra

Mindenki villanyradiátorral fűt, a villanyszámla hatalmas lesz – erre számít Szlovik Lajosné is. Azt ígérték, hogy hétvégén is dolgoznak majd, így remélhetőleg hamarosan lesz fűtés a lakásokban, bár ki tudja. A múlt szombaton sem dolgoztak a munkások… A munkát a ház állja, vagyis több millió forintot fognak kifizetni, ha a gázvezetékek újra működnek majd. Idén pedig a elektromos vezetékeket akarták cserélni, ebben állapodtak meg, de az élet másképp hozta. A fonódó villamos építését egyébként sokkal előbb be kellett volna fejezni, csak csúsztak a munkák, ezért fúrnak-faragnak még késő ősszel is.

Gáz van, mert nincs gáz – még mindig nincs fűtés a Bécsi út 92.-ben

Praktikus ötletek

A múlt heti lakógyűlésen a földszinti fodrásznő panaszkodott, hogy nem tud dolgozni, mert a vendégek haját is meg kéne mosnia, viszont hideg van és nincs meleg víz. Voltak, akik a vízforraló használatát javasolták neki, pedig az nem túl praktikus. A házban van több üzlet is, például egy gíroszos, náluk, nincs hideg, mert folyamatosan sül a hús.

Lavórban mosdani

“Nekem elég macerás lavórban megmosakodni, mert a zuhanykabinban kevés a hely, és öreg vagyok a görnyedezéshez – meséli Szlovik Lajosné. – Szerencsére a munkahelyemen minden nap meg tudok fürdeni, így legalább tiszta vagyok és a nyakamat sem töröm ki itthon a lavórral próbálkozva.” Egy egész családnak azért jó hosszú idő lehet, amíg egyenként vizet forralnak és megmosdanak. A munka befejezését még az is nehezíti, hogy nem minden lakó tud szabadságot kivenni, és van, akihez hiába csengetnek bebocsátásért a munkások.

Gáz van, mert nincs gáz – még mindig nincs fűtés a Bécsi út 92.-ben

További cikkek az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top