Aktuális

Meghalt a férfibörtönbe küldött transznemű nő

Hiába kérte a bíróságtól a transznemű nő, hogy női börtönben tölthesse le a büntetését. Holtan találták a férfibörtönben.

A 21 éves Vicky Tompson biológiailag férfinek született ugyan, de tinédzserkora óta nőként élt. A transznemű nőt verekedés miatt 12 hónapos börtönbüntetésre ítélték, 24 hónapra felfüggesztve, ám mivel megsértette a feltételeket, börtönbe kellett vonulnia.

Bár nemváltó műtéten még nem esett át, elítélésekor kérte, hogy női börtönbe mehessen, a bíróság azonban ezt nem vette figyelembe és a Leedsben található Armley férfibörtönbe küldték.

Vicky (jobbra) és barátja
Vicky (jobbra) és barátja

Múlt pénteken holtan találták Vickyt a börtönben, halálának körülményeit egyelőre még vizsgálják. Amit tudni lehet, hogy korábban azt mondta a barátainak: megöli magát, ha férfibörtönbe kerül. Ugyanakkor bent is nagyon sokat bántották a transzneműsége miatt, így azt sem lehet kizárni, hogy gyilkosság áldozata lett.

Forrás: BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top