Aktuális

Brüsszelben bezár minden a terrorveszély miatt, fegyveresek vigyáznak a városra

Brüsszelben megállt az élet: a polgármester azt kérte, zárjanak be az üzletek, sportlétesítmények, színházak, főleg a belvárosban. Nem jár a metró a terrorveszély miatt, és mindenhol fegyveres katonák vigyáznak a biztonságra.

A belga miniszterelnök, Charles Michel arról beszélt a biztonsági tanács ülésén, hogy a párizsihoz hasonló támadásokról kaptak híreket.  Belgiumban nem járnak a metrók, lefújták a nagyobb eseményeket, a pályaudvarokon óriási a rendőri készültség.  A belga repterek védelmét is megerősítették. Nem akarják, hogy a párizsihoz hasonló terrorakciót lehessen végrehajtani a tömegben.

Brüsszelben bezár minden a terrorveszély miatt, fegyveresek vigyáznak a városra

A brüsszeli polgármester, Yvan Mayeur azt kérte, hogy a népszerű helyeken lévő üzletek és bevásárlóközpontok zárjanak be. Egy színház dacol, és este megtartják majd az előadást. Egy uszodát is kiürítettek, de pontosan nem mondták meg, miért.

 Egész Belgiumban a legmagasabb fokozatúra emelték a terrorveszély szintjét. A belga belügyminiszter azt mondta, hogy a nagyon súlyos és komoly a helyzet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top