Aktuális

Több mint száz kórházi dolgozó nem kapta meg a fizetését

Több mint száz kórházi dolgozó nem kapta meg az októberi fizetését a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ több osztályán – értesült az Index.

A kifizetés elmaradása a részmunkaidőben és félállásban dolgozókat  is érint: ápolókat, nővéreket, betegszállítókat, adminisztrátorokat. 

A törvény szerint minden hónap 10-ig kellene megkapniuk a bérüket, a kórház egyik dolgozója szerint pár napot szokott csúszni, de hónap közepéig meg szokott érkezni az utalás. Most viszont már három hete késik a fizetés, amit nem hivatalosan azzal magyaráz a kórház a dolgozóknak, hogy az Államkincstárban átálltak a KÉR-rendszerre, emiatt olyan adminisztratív hiba keletkezett, ami akadályozza az utalásokat.

Több mint száz kórházi dolgozó nem kapta meg a fizetését

A portál államkincstárban dolgozó forrásai szerint azonban nincs szó arról, amit a kórház állít, ők már rég átutalták az intézmények fenntartójának a pénzt, a probléma rajtuk kívül áll. A Péterfy Sándor utcai Kórház egyik dolgozója azt állította az Indexnek, hogy azért késnek a bérek, mert a kórház akut pénzhiánnyal küszködik.

Van olyan dolgozó, akit a fizetési elmaradás miatt kitettek az albérletéből. A kifizetetlen alkalmazottak közös fellépésre készülnek. Többen állítják, hogy ha nem kapják meg december 1-ig a bérüket, akkor nem mennek be dolgozni. 

Az index megkereste a kórházat és az Államkincstárt, még várják a válaszaikat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top