Aktuális

Ezzel a rendszámmal egész Budapesten ingyenes lesz a parkolás

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta azt a javaslatot, hogy a zöld rendszámos, környezetkímélő gépkocsik Budapest teljes területén ingyenesen parkolhassanak.

A módosítás célja, hogy a kormány által is jóváhagyott Jedlik Cselekvési Tervben foglaltakkal összhangban segítse az e-mobilitás terjedését, kedvezményeket adjon a zöld rendszámmal rendelkező elektromos autóknak.

Július elsejétől a magyar szabályozásban is megjelent a környezetkímélő gépjármű fogalma, az ilyen gépjárművek zöld alapszínnel ellátott forgalmi rendszámtáblát igényelhetnek.

Az ingyenes parkolás mellett az egyhangúlag elfogadott előterjesztés arra is kitér, hogy a fővárosban elhelyezett elektromos töltőállomásokat a zöld rendszámos gépjárművek csak a töltés idejére és töltés céljára használhatják közölte az önkormányzat.

Jelezték: a budavári önkormányzat az elsők között az országban a zöld rendszámos gépjárművek számára a területén ingyenessé tette a parkolást és az elektromos töltést. A kezdeményezéshez azóta más kerület is csatlakozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top