Aktuális

Kitálalt a Szent Imre Kórház altatóorvosa

Hét elején jelent meg az Index cikke a Szent Imre Kórházban uralkodó állapotokról és arról, hogy az aneszteziológusok háromnegyede felmondott. A kórház cáfolta a híreket. Az egyik távozó doktornő azóta nyilatkozott a Tényeknek...

Csurgai Annamária 7 évig dolgozott aneszteziológusként a Szent Imre Kórházban. Ő volt az egyike az osztályvezető főorvos mellett annak a hat orvosnak, akik a napokban felmondtak. A doktornő  a Tényeknek nyilatkozott.

Két dolgot nevezett meg a távozása okaként: a nővér- és az orvoshiányt. Elmondta, mennyi pluszfeladatot ró rájuk, hogy kevés a szakképzett nővér. Az orvoshiány miatt pedig a 24 órás ügyeletek mellett hétvégén is ügyelni kényszerültek. Ez is 24 órás bent tartózkodást jelent, hiszen a 8 órás műszak után következik a 16 órás ügyeleti időszak.

Kitálalt a Szent Imre kórház altatóorvosa

A fizetésekre is kitért, elmondása szerint a Szent Imre Kórház közleményével ellentétben, melyben közel egymillió forintos bérekről van szó, az ügyeleti bérek nélkül bruttó 509 ezer forintot keresett. Kiszámolta: nagyjából 4 ezer forint volt az órabére. A fizetése 2 éve nem emelkedett, ha papíron mégis, akkor a bérpótlék csökkent, így az összeg gyakorlatilag nem változott.

Kitért arra is, hogy szerette az osztályt és sajnálja, hogy ott kellett hagynia. Szerinte ha felfedezhető lett volna a segítő szándék a vezetőség részéről, nem távoztak volna csoportosan az orvosok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top