Aktuális

Öt egyéni és egy váltódöntőbe jutottak magyarok

Egyéniben tizennégyen próbáltak szerencsét a magyar csapatból, s közülük öten folytathatják a délutáni–esti döntőkben a Netánjában zajló rövidpályás Európa-bajnokságon.

A vasárnapi zárónapon fináléba jutott a férfi vegyesváltó, Jakabos Zsuzsanna pedig elődöntős a legrövidebb gyorstávon. Az idei Eb-n már hat aranyéremnél tartó Hosszú Katinka előbb bemelegített 50 méter gyorson, ahol is a kilencedik időeredményt produkálta. Utána viszont a teljes mezőnyt tekintve a legjobb volt a 400 méter gyors selejtezőjében. A szám döntőjébe jutott Kapás Boglárka is, akinek teljesítménye a teljes rangsorban az ötödik pozícióhoz volt elegendő.

A legjobb idővel biztosította helyét a döntőben 200 méter pillangón a kétszeres netánjai Európa-bajnok Cseh László. Vele tartott a legjobb nyolc közé a 400 méteres vegyesúszásban győztes Verrasztó Dávid is, aki a még továbbjutást érő nyolcadik helyen zárt.

Kellemes meglepetésként finalista lett Sebestyén Dalma is, aki 200 méter mellen a hetedik időt érte el , és a 4×50 méteres távon versengő férfi vegyesváltóknál nyolcadikként még éppen “befért” a döntőbe a Földházi Dávid, Gyurta Dániel, Takács Krisztián, Lobanovszkij Maxim összeállítású négyes is. Az 50 méteres női gyors előfutamaiban Jakabos Zsuzsanna a 10. időt úszta, így ott lehet a délutáni elődöntőben, melytől ugyanakkor a már csak a 400-as fináléra összpontosító Hosszú visszalépett.

Olvass még az úszóinkról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top