Aktuális

Terrorveszély: betiltanák a nyilvános wifit Franciaországban

A francia hatóságok betiltanák az anonim netezést segítő hálózatot és a nyilvános wifit is az országban a terrorveszély miatt.

Egy francia belügyminisztériumi dokumentum két javaslatot említ, az egyik a párizsi terrortámadás után hozott rendkívüli állapotra, míg a másik a terrorelhárítási tevékenységre vonatkozik. A francia hatóságok azt javasolják, hogy a kormány szükségállapot esetén tiltsa be Franciaország területén a nyilvános wifihálózatok használatát, mert azok megnehezítik a wifit használó személyek megfigyelését, követését.

Terrorveszély: Betiltanák a nyilvános wifit Franciaországban

A másik javaslat a Tor nevű anonim hálózaton zajló kommunikáció teljes tilalmát tartalmazza, illetve egy olyan megoldást, ami arra kötelezné az internetes telefonszolgáltatókat, hogy titkosítási kulcsokat nyújtsanak át a kormány kérésére. Így például a Skype- és a Viber-csevegésekbe is bele tudnának nézni a hatóságok – írja a a Le Monde.

Mi is az a Tor? Ezen a hálózaton teljesen névtelenül lehet netezni, nyomok nélkül. Rétegenként újabb és újabb titkosítással teszi lekövethetetlenné a felhasználót. Éppen ezért az Iszlám Állam is ezt használja propagandája terjesztésére – írja az Origo
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top