Aktuális

Vörösborral öntötte le a brazil miniszter a szenátort szexista megjegyzéséért

A brazil agrárminiszter asszony egy pohár vörösbort öntött az egyik szenátor arcába annak szexista megjegyzéséért a héten rendezett politikai vacsorán.

Közel negyven szenátor vett részt a brazil miniszterelnök meghívásárára a december 9-én Sao Paolóban rendezett politikai vacsorán.

Az agrárminiszter, Kátia Abreu épp a szenátorok egyik társaságával beszélgetett, amikor José Serra hozzájuk lépett, és állítólag ezt mondta a miniszter asszonynak: “Kátia, azt hallottam, olyan nő vagy, aki szívesen és sokat randevúzik”. Abreu az igencsak szexista megjegyzésre az éppen elnöki posztra pályázó Serrának ezt válaszolta: “Te pedig egy rosszul öltözött, udvariatlan és arrogáns férfi vagy. Éppen ezért soha nem lesz belőled elnök.””Aztán a szenátor arcába öntötte a kezében lévő borospohár tartalmát.

Vörösborral öntötte le a brazil miniszter a szenátort szexista megjegyzéséért

Serra, ahogyan azt egy Sao Paolói lap kérdésére elmondta, a meglehetősen szexistának tűnő provokációt csupán viccnek szánta. Azóta bocsánatot kért a miniszter asszonytól, akit állítása szerint mindig is nagyon tisztelt.

A szexista megjegyzés a közösségi médiában is erős visszhangot kapott, a kommentelők többsége Kátia határozottságát méltatta.

Forrás: QZ

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top