Aktuális

Nagy szerencse: velük leszünk egy csoportban a labdarúgó EB-n!

A magyar válogatott 43 évvel ezelőtt indulhatott utoljára az akkor még csak négycsapatos Európa-bajnokságon. Jövőre Franciaországban ismét ott leszünk.

Csillogó külsőségek között, világsztár labdarúgók részvételével osztották be a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságon (Eb) részt vevő csapatok csoportbeosztását szombaton este Párizsban. Az est két házigazdája a holland Ruud Gullit és a baszk-francia Bixente Lizarazu volt: mindketten Európa-bajnok focisták. Elmondták: 24 csapat hat csoportban 51 mérkőzést játszik majd, mire kiderül, ki lesz az Európa-bajnok.

A magyar csapatot a harmadik kalapból sorsolták, ami már eleve szerencsés pozíciót jelentett, hiszen eggyel rosszabb helyezés esetén már a negyedikben lettünk volna.

Nagy szerencse: Velük leszünk egy csoportban a labdarúgó EB-n!

A sorsolás négy korábbi Eb győztes kezét dicsérte: a csapatokat a német Oliver Bierhoff(1996), a francia David Trezeguet (2000) a görög Angelosz Hariszteasz (2004) és a csehek legendája Antonín Panenka (1976) húzták ki.

A magyar csapat Bordeaux-ban lép először pályára június 14-én, délután hatkor, Ausztria ellen. A selejtező többi mérkőzését a rossz emlékű Marseille-ben, Izland ellen és Lyonban, Portugália ellen játsszuk majd. Ez a sorsolás több mint szerencsésnek mondható.

A csoport:

Franciaország, Románia, Albánia, Svájc

B csoport:

Anglia, Oroszország, Szlovákia, Wales

C csoport:

Németország, Ukrajna, Lengyelország, Észak-Írország

D csoport:

Spanyolország, Csehország, Törökország, Horvátország

E csoport:

Belgium, Írország, Svédország, Olaszország

F csoport:

 Portugália, Izland, Magyarország, Ausztria

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top