Aktuális

Óriási változások Buda közlekedésében

Az elmúlt hónapokban megszokhattuk, hogy Buda közlekedése szinte elviselhetetlen a párhuzamosan zajló felújítások miatt. Ennek azonban részben vége. A tömegközlekedők és az autósok is örülhetnek.

2015. december 13-ától a 61-es villamos újra a teljes hosszán, a Móricz Zsigmond körtér M és Hűvösvölgy között jár, az utasoknak nem kell a Széll Kálmán téren átszállniuk. Az 59-es villamos is újra a Szent János kórház és a Márton Áron tér között viszi az utasokat. Ezzel párhuzamosan újra eredeti, a tér felújítása előtti forgalmi rendje szerint közlekedik a 91-es, a 102-es és a 291-es busz – közölte az örömhíreket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Margit körúton, a Szilágyi Erzsébet fasor és Széna tér közötti szakaszon is befejeződtek a felújítási munkák, így már az erre közlekedő buszok is a végleges megállóikban, állnak meg.

Sokkal könnyebb lett közlekedni Budán
Fotó: BKK

Átadták a közúti forgalomnak a Bem rakpart Batthyány tér és Bem József tér közötti szakaszát is, mert elkészültek a budai fonódó villamoshálózat kiépítéséhez kapcsolódó útépítéssel. Az útszakasz forgalmi rendje a korábbihoz képest annyiban változott, hogy a két forgalmi sáv helyett egy forgalmi sávon lehet majd közlekedni és két oldalt a szegéllyel párhuzamoson lehet majd parkolni. A Fő utcában is visszaáll az eredeti forgalmi rend: az ismét teljes hosszában a Clark Ádám tér felé lesz egyirányú; egy forgalmi sáv mellett közös autóbusz- és kerékpársáv lesz kijelölve.

A Széll Kálmán tér közlekedését érintő további változásokról ide kattintva tájékozódhattok részletesen, míg a Bem rakparttal kapcsolatos újdonságokért kattintsatok ide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top