Aktuális

Hajléktalan volt, bestselleríró lett

Az évtizedek óta hajléktalan francia férfi könyvet írt az életéről. Éppen ez nyitotta meg számára a kiutat a hajléktalanságból.

A most 47 éves Jean-Marie Rougholt az édesanyja még gyerekként elhagyta, alkoholista apja nevelte fel, majd húszas évei elején az utcára került, és több mint két évtizeden át hajléktalanként élt.

A férfi két évvel ezelőtt kezdte el papírra vetni az élete történetét, iskolai füzetekbe, kézírással. Jean-Louis Debré francia politikus, akivel Roughol évekkel ezelőtt ismerkedett meg, és barátkozott össze, végig biztatta a férfit a könyv megírására, és ő volt az is, aki a kézírásos oldalakat begépelte, majd pedig szerkesztette is a művet.

Hajléktalan volt, bestselleríró lett

A könyv Életem koldusként: élet az utcákon címmel néhány hónappal ezelőtt jelent meg, és hatalmas siker lett. Mostanáig közel 50 000 példányt adtak el belőle. Roughol interjúkat ad, tévéműsorokban szerepel, egyre többen lájkolják a Facebookon, és már az utcán is felismerik, ám tető egyelőre még nincs a feje felett. Néhány hónapon belül azonban megkapja a sikerkönyv bevételeiből őt megillető összegeket, és végre ki tud majd bérelni egy lakást. Szeretne vásárolni egy számítógépet is, amin újabb könyveket akar írni. Álma pedig az, hogy nyisson egy saját palacsintázót.

A legnagyobb ajándéknak azonban mégis azt tartja, hogy a testvére, akivel évtizedek óta nem találkozott, a médianyilvánosságnak köszönhetően rátalált, és az unokaöccsei, unokahúgai is meg szeretnék ismerni személyesen.

Roughol abban bízik, hogy a könyve megváltoztatja az emberek véleményét a hajléktalanokról.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top