Aktuális

Szilveszteri pezsgők: ez lett a vizsgálatok eredménye

Élelmiszer-biztonsági és tartalmi szempontból megfeleltek az előírásoknak a pezsgők, amelyeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgált.

A hivatal hétfői tájékoztatása szerint a legújabb termékteszten az ünnepi időszak slágertermékeit, a pezsgőket vizsgálták. A szakemberek a piaci kínálatból 30 terméket választottak ki, fele-fele arányban ellenőriztek hazai és külföldi termékeket, minőségi száraz, 0,75 literes pezsgőket.

Számos vizsgálatnak vetették alá az italokat, amelyek beltartalmi és élelmiszer-biztonsági jellemzői minden esetben megfeleltek az előírásoknak. Jelölési hiányosságot ugyanakkor a vizsgált 30 ital közül 17-nél találtak a hivatal munkatársai.

A külföldi pezsgőknél jellemző hibának számított, hogy a magyar nyelvű címke helytelenül tartalmazta a termék-, illetve a cukor kategóriát. A hiányosságok miatt a gyártókat, illetve forgalmazókat a hatóság figyelmeztette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top