Aktuális

10 fok sem volt az osztálytermekben – hazaküldték a diákokat a szegedi középiskolából

A harmadik óra után küldték haza a diákokat az egyik szegedi középiskolából, mert a tantermekben még 10 fokot sem mutattak a hőmérők.

Olyan hideg volt a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (avagy korábbi nevén Ságvári) épületében, hogy a gyerekek kabátban is fáztak a tantermekben. A téli szünetben nem fűtötték az intézményt, az első tanítási napra pedig nem sikerült fölmelegíteni a régi épületet.

A tanintézmény igazgatója az iskolarádióban közölte, úgy döntött, mindenki hazamehet, hiszen az épületben akadt olyan tanterem, ahol még 10 fok sem volt. A rosszul szigetelt falak, a régi ablakok szinte semmit nem fognak fel a kinti mínuszokból, ezért esik meg szinte minden évben, hogy a gyerekek fáznak az első januári napokon.

A fotó illusztráció!
A fotó illusztráció!

Az általános iskolásokat a rövidített hétfői tanítás nem érintette. Ők maradtak a másik épületben, ahol viszonylag megfelelő körülmények között, melegben tanulhattak. Az is igaz, hogy a gyerekek többsége két pulóverben ment iskolába, mert a tanárok már decemberben jelezték, a téli szünet után mindig sokkal hidegebb van az épületben – írja a Délmagyar.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top