Aktuális

Még a pamutot is kispórolták a BKV formaruháiból

Nemcsak kényelmetlenek, de még a címkéken szereplő összetételnek sem felelnek meg a BKV formaruhái, amelyekből, úgy tűnik, még a pamutot is kispórolták.

A megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató, állami tulajdonú Fővárosi Kézmű Kft. tizennégyféle ruhát, összesen 146 ezer 272 darabot szállít a BKV dolgozói részére. A formaruhákat 1,5 milliárd forintért rendelték 2014 őszén. A BKV tavalyi közbeszerzését elnyerő cég más nagy állami szervezeteknek is gyárt, a MÁV dolgozók konfekcióját, de még olimpikonjaink formaruháit is ők készítik.

A ruhákat tavaly tavasszal kezdte szállítani a Kézmű Kft., a dolgozók már akkor jelezték minőségi panaszaikat. Nemcsak a ruhák anyagával gyűlt meg a bajuk, volt olyan BKV-s, aki az ingben egyszerűen nem tudja felemelni a karját, mert elrontották szabást. Többen hiába mentek az átvételre, nem kapták meg az összes formaruhát. A Kézmű Kft. nem tudta a vállalt ruhamennyiséget határidőre szállítani, de még a kabátok thermobélésével is tartozik a közlekedési vállalatnak.

Még a pamutot is kispórolták a BKV formaruháiból

Egy tavaly indult BKV-s érdekképviselet, a Közlekedési Alkalmazottak Polgári Szakszervezete novemberben megbízta a világszerte jelenlevő TÜV minőség-ellenőrző céget, vizsgáljon be három ruhadarabot. A TÜV egyik osztályvezetője által is aláírt vizsgálat a ruhákat alkalmatlannak találta a BKV-dolgozók munkájára, mert

  • a dzsekik ajánlott 30-40 fokon való mosásával nem távolíthatók el az izzadtság- és olajos foltok
  • a nadrágok légáteresztő képessége alacsony, nem engedik a bőrt megfelelően szellőzni
  • az ingek nem alkalmasak a vezetőfülkében nyáron akár 40 fokos hőség elviselésére.

A ruhák összetétele sem felelt meg a címkéken látható értékeknek. A nadrágban például kellett volna lennie elasztánnak és pamutnak is, de ezekből egyáltalán nem talált a TÜV – tudta meg a VS.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top