Aktuális

Családi otthonteremtési kedvezmény: aki keveset keres, nem kap támogatást

Elsősorban a felső középosztálybeliek járhatnak jól a családi otthonteremtési kedvezménnyel.

Az új családi otthonteremtési kedvezmény akár 10 millió forintnyi állami támogatással és szintén 10 millió forint kedvezményes hitellel járhat, ami nagyon kedvezően hangzik, azonban nem vonatkozik mindenkire. Talán éppen azokra nem, akiknek a legnagyobb szükségük lenne a támogatásra ahhoz, hogy saját otthonba költözhessenek.

A családi otthonteremtési kedvezmény nem vonatkozik:

  • a közmunkásokra
  • az alacsony keresetűekre
  • a gyesen vagy gyeden lévő egyedülálló szülőkre

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára az RTL Híradónak elmondta, hogy meg kellett húzni egy határt, és kizárni a támogatásból azokat, akikről reálisan tudni lehet, hogy nem tudnak elég önrészt hozzátenni a lakásvásárláshoz vagy építéshez. Nem tagadta azt sem, hogy a támogatás felhasználható második lakásra vagy házra is, a feltétel csak annyi, hogy az igénylő valóban odaköltözzön, amit a lakcímkártya alapján ellenőriznek.

Családi otthonteremtési kedvezmény: aki keveset keres, nem kap támogatást

A hvg.hu külön cikkben foglalkozik azzal, hogy az új otthonteremtési kedvezményt nem a szegény családoknak találták ki, elsősorban a jómódúaknak jöhet nagyon jól, nekik is inkább arra, hogy még nagyobb lakásba költözzenek. Ráadásul mindezt úgy is megtehetik, hogy pár millió forintot – okos és legális döntésekkel, ügyeskedéssel vagy egyenesen csalással – a saját zsebükbe is átcsatornáznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top