Aktuális

További ónos esőre figyelmeztetnek

Továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben az ónos eső miatt. Vasárnap is kell ónos esőre készülni, több helyen tartós ködre és sok esőre is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Több megyében és a fővárosban a következő órákban is készülni kell ónos esőre. Vasárnap reggelig az eső mellett északon még helyenként fagypont körüli hőmérséklet mellett ónos eső, az északi határvidéken kevés hó is várható.

A Dunántúli-középhegység középső és keleti részén, a Dunazug-hegységben, illetve az Északi-középhegységben helyenként kevéssel fagypont alatt alakul a hőmérséklet, de délnyugat felől fokozatos enyhülés várható. Az esti, éjszakai intenzívebb csapadék eleinte még ónos eső formában valószínű. Az északi határvidéken néhány centiméter hó hullhat, majd éjszaka ezeken a tájakon is inkább ónos eső, eső.

Ónos eső: elsőfokú a figyelmeztetés

Az ónos eső veszélye miatt a fővárosra és Pest megyére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére vasárnapra már csak elsőfokú a figyelmeztetés. Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 Celsius-fok között alakul, ám délen, délkeleten hajnalban ennél melegebb lehet. A maximum-hőmérséklet általában plusz 1-6 fok között várható, de délkeleten, délen 7-10 fokig is melegedhet a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top