Aktuális

Mozgolódnak a győri kórház sebészei is

Egyetlen orvos kivételével az összes sebész felmondott a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban – írja a Népszava. A kórház vezetése cáfol.

A Népszava szerint egyetlen orvos kivételével az összes sebész felmondott a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. A kórház vezetése szerda délután tárgyal a tizenkét orvossal, egyben a Kisalföldnek cáfolták a sebészek felmondását. A vezetőség szerint az orvosok az ügyeleti díjaik rendezését akarják elérni, problémájukat elkeseredett hangú levélben tették szóvá. 

Mozgolódnak a győri kórház sebészei is

Decemberi hír volt, hogy a budapesti Szent Imre Kórházban tömegével mondanak fel az orvosok munkakörülményeik ellehetetlenülése miatt. Újak a főigazgatóval szemben érzett fenntartásaik miatt nem jönnek, így van olyan osztály, ahova a már felmondott vezető lelkiismereti alapon jár vissza gyógyítani, a betegellátás érdekében. 

A veszprémi Csolnoky Ferenc kórházban egy komoly informális hatalommal bíró főorvosnő miatt vetette fel a belgyógyászati centrum osztályvezető főorvosa és 15 orvosa kollektív egyidejű távozásuk lehetőségét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top