Aktuális

A világ legnemzetközibb egyetemei között a SOTE

Igazán nemzetközi egyetemnek ítélték a Semmelweis Egyetemet. A magyarországi intézmények közül más nem került fel a listára.

Felkerült a világ legnemzetközibb egyetemeinek 200-as toplistájára a Semmelweis Egyetem, mely egyedüli hazai egyetemként szerepel a rangsorban a 102. helyen. A Times Higher Education által készített és most publikált lista összeállításánál egyebek mellett a nemzetközi hallgatók és oktatók arányát, valamint a nemzetközi publikációs együttműködéseket vették figyelembe.

A rangsort a Katari Egyetem (University of Qatar) vezeti, második a Luxemburgi Egyetem (University of Luxemburg), harmadik a Hongkongi Egyetem (University of Hong Kong).

Semmelweis Egyetemmel holtversenyben szintén a 102. helyen van az ausztráliai Griffith University, a Medical University of Vienna és a Royal Veterinary College az Egyesült Királyságból.

A világ legnemzetközibb egyetemei között a Semmelweis Egyetem

A Times Higher Education még tavaly októberben tette közzé a 2015–16-os évre vonatkozó összesített világrangsorát, melyen 800 egyetem szerepelt. Ezek közül választották most ki a 200 legnemzetközibbet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top